Despre institutie

Informatii de interes public

Date de contact

Primar

Consiliul local

Primăria

Info util

Servicii publice

Instituții subordonate

Starea Civila

COMUNICAT - CONSTRUCTII FĂRĂ AUTORIZAȚIE

COMUNICAT - CONSTRUCTII FĂRĂ AUTORIZAȚIE

Primăria municipiului Hunedoara și Direcția Poliția Locală Hunedoara solicită insistent persoanelor fizice sau juridice care doresc să execute diverse lucrări de construcții pe raza(...)

COMEMORARE IOAN DE HUNEDOARA

COMEMORARE IOAN DE HUNEDOARA

Primăria municipiului Hunedoara vă invită in 11.08.2018 2018, ora 10:00, la comemorarea a 562 de ani de la moartea lui Ioan de Hunedoara.

CONSULTARE PUBLICA REVIZUIRE PMUD

CONSULTARE PUBLICA REVIZUIRE PMUD

Municipiul Hunedoara anunță publicul interesat asupra revizuirii Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) a Municipiului Hunedoara pentru perioada 2016-2023Versiunea publicată poate fi(...)

Încep lucrările de modernizare a centrului Hunedoarei

Încep lucrările de modernizare a centrului(...)

Încep lucrările de modernizare a centrului Hunedoarei

Vernisaj  Tinutul Padurenilor

Vernisaj Tinutul Padurenilor

În data de 20 iulie 2018, avem plăcerea de a vă invita la expoziția de grafică și pictură Ținutul Pădurenilor, a lui Ștefan Bostan. Vă așteptăm cu drag în sufrageria Palatului(...)

Circulație închisă de Zilele Hunedoarei 2018

Circulație închisă de Zilele Hunedoarei 2018

A fost închisă circulația rutieră, de astăzi, 19 iulie 2018, ora 8:00, până luni, 23 iulie 2018, ora 12:00.

Prezentare municipiu

Municipiul Hunedoara este situat in partea centrala a judetului, la 220 - 270m altitudine, pe Valea Cernei, la 19 km de municipiul resedinta de judet, Deva. Numarul de locuitori este de aproape 76.000.
Asezata la poalele muntilor Poiana Rusca, munti cu altitudinea sub 1.400 m, dar masivi, localitatea reprezinta o mare oportunitate de dezvoltare a bazei turismului montan, avand acces pe drumuri modernizate spre fiecare din statiunile montane inconjuratoare, unde se pot practica toate sporturile montane (alpinism, ski etc.). Relieful este reprezentat prin dealuri si glacisun piemontane, cu altitudini de 300 - 400 m, la care se adauga Valea Cernei cu lunci largi si trasee bine exprimate.

Atestata documentar la 1265 sub numele Hungnod, conform registrului de dijme papale, Hunedoara va cunoaste o dezvoltare impetuoasa si va juca un rol important in istoria Romaniei. Vechimea acestei asezari ce a luat nastere la poalele dealului Sanpetru, la confluenta raurilor Cerna si Zlasti, este mult mai adanca in negurile timpului decat atestarea documentara.. Arheologii au descoperit atat in vatra orasului cat si in satele din imprejurimi de unde isi trage seva, urme de locuire, datand din epoca pietrei. De asemenea, pe Dealul Sanpetrului dainuiesc intr-o deplina succesiune urme materiale din epoca bronzului si a fierului. In 1409, la 18 octombrie, regele Ungariei Sigismund de Luxemburg daruieste si innobileaza pentru faptele militare deosebite pe cneazul Voicu din Cincis, fiul lui Serb. In acelasi document pomeneste si pe alti membri ai familiei ca stapanitori ai cetatii si domeniului regal Hunedoara. Este vorba de Mogos si Radu, fratii .si lancu, fiul lui Voicu. Din acest moment, cetatea Hunedoara cunoaste o noua etapa a dezvoltarii sale. lancu a amenajat cetatea pentru locuit.

Servicii online

Preluarea deseurilor electrice !

Comenzi gratuite la TelVerde 0800 444 800 sau www.colecteaza.ro

My Hunedoara

Municipiul Hunedoara Sesizari. Raporteaza un incident !

Plăți Online

Platiti acum online impozitele si taxele locale.

Autorizatii libera trecere

Sistem de plata si eliberare a autorizatiilor de libera trecere in municipiul Hunedoara

ghiseul.ro

Plătiţi  PE LOC amenzile auto primite oriunde in tara

Stadiu Cereri Depuse

Verifică stadiul cererilor depuse

Petiții, sugestii, reclamații

INFORMARE : Informăm persoanele interesate în adresarea petiţiilor către Primăria Municipiului Hunedoara că în conformitate cu prevederile art.7 din O.G.27/2002, "petiţiile anonime sau cele în care NU sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe".  

Harta investițiilor

Harta interactivă a investițiilor.

Vizitati si Centrul Interactiv Hunedoara

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi in fiecare vineri veţi primi pe mail stirile publicate de primărie in ultima saptamina.

Chestionar

Ce părere aveţi despre site-ul Primăriei?

Foarte buna
Buna
Necesita imbunatatiri
Proasta
Foarte proasta

Statistici

Vizite totale: 14947313

Vizite ziua 17.08.2018 : 3266